Huawei alkalmazás fejlesztés
Huawei alkalmazás készítés

Mit kell tudni a Huawei alkalmazás fejlesztésről?

Huawei applikáció fejlesztés

A Huawei a világon a harmadik legelterjettebb Android alapú operációs rendszer.

A HUAWEI AppGallery a HUAWEI okostelefonok és tabletek hivatalos alkalmazásterjesztő platformja. A világ 3. legnagyobb alkalmazásboltja már több, mint 170 országban elérhető, ennek köszönhetően a felhasználók könnyen és biztonságosan felfedezhetik és letölthetik az alkalmazások ezreit akár a világ minden tájáról. Az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háború egyik legnagyobb vesztese a Huawei volt. Az USA kormánya folyamatosan kémkedéssel vádolta a vállalatot, majd erre hivatkozva 2019-ben meg is tiltotta az amerikai cégeknek, hogy a kínaiakkal üzleteljenek.

A Huawei ennek ellenére nem hátrált meg, sőt dollármilliókat öntött a GMS-t kiváltó Huawei Mobile Services (HMS) szolgáltatáscsomag fejlesztésébe, így építve alternatívát a Google-lel szemben. Ennek része a saját alkalmazásboltjuk, az évek óta létező AppGallery.

Az újonnan érkező (2020-tól) mobilkészülékek már nem támogatják a hagyományos Google áruházi letöltést, helyette csak az AppGallery alkalmazáson keresztül tudja letölteni a felhasználó az appokat. Már amelyik fent van az AppGallery-ben... Általánosságban elmondható, hogy az alkalmazásfejlesztők folyamatosan próbálnak lépést tartani az újdonságokkal, így Mi is folyamatosan nyomon követjük a Huawei által publikált frissítéseket és fejlesztéseket, hogy az alkalmazásokon keresztül a felhasználók minél nagyobb százalékát tudjuk lefedni az általunk fejlesztett szoftverekkel.

Az mindenképpen dicséretes, hogy a Huawei sem adja fel, és az USA szankciói ellenére is igyekszik talpon maradni, sőt összességében nézve a felhasználóknak és a piacnak is jót tesz, ha a Google és az Apple alternatívája mellé érkezett egy harmadik versenyző. A kínaiak mindent megtesznek azért, hogy életképes rendszert kínáljanak a vásárlóknak. Ugyanezt tesszük mi is, próbáljuk a legkedvezőbb feltételekkel és minimális költségen bevezetni a Huawei készülékekre szánt alkalmazásokat.

Mennyibe kerül és mennyi idő a fejlesztés?

A költségeket tekintve egy Huawei platformra szánt alkalmazás elkészítési költsége és határideje 50-70%-al kedvezőbb a többi ismert platfomhoz képest, de csak abban az esetben igaz, ha már vagy az Android vagy az iOS app elkészült és a funkciók nagyja átemelhető a Huawei-es verzióba.

Ellenkező esetben nem rentábilis csak és kizárólag egy Huawei platformra készülő appot fejleszteni, mert ezzel csupán csak a nagyközönség 10-15 százalékát tudjuk lefedni.

Egy egyszerű Huawei applikációt már nettó 2.000.000 forinttól Store feltöltéssel együtt elkészítünk. Pontos árat akkor tudunk mondani, miután pontosan megismerjük és áttanulmányozzuk a többi platform(ok)ra elkészült app(ok)at.

Költség

Időigény

Stabilitás

Sebesség

Eszközlefedettség