Éttermi applikáció fejlesztés
Éttermi alkalmazás árak

Hogyan működik és mennyibe kerül egy éttermi applikáció?

Éttermi applikáció fejlesztés

Mit tud egy komplex étterem alkalmazás?

Az alkalmazások elérhetők és ingyenesen letölthetők a Google Play és az AppStore-okból. Megfelelően működnek és jelennek meg okostelefonokon és tableteken.

A mobil applikációkat és a hozzá kapcsolódó weboldalt úgy fejlesztjük le, hogy egy közös adminisztrációs felületen egységesen módosítani lehessen az alkalmazások és a weboldal tartalmát, de meglévő weboldal esetén is ezt a módszert alkalmazzuk. Ha például árat kell emelni, elegendő belépni a kezelőfelületre, módosítani az árat és a mentést követően az applikációkban és a weboldalon egyaránt az új tarifa szerint számol a rendszer.

Egy étterem alkalmazás alapvetően három részből áll:

 • Android és iOS applikáció a felhasználóknak: letöltést követően a lehető legkevesebb lépésben tudjanak rendelést leadni az adott étteremnek
 • Android és iOS applikáció a futároknak (ugyanaz az alkalmazás, a rendszer automatikusan azonosítja a futárt): az étterem saját futárja ezen keresztül veszi fel a kiszállításra várakozó elkészült ételeket
 • Adminisztrációs / management felület az étteremnek és konyhájának: ide érkeznek be a rendelések, itt lehet kezelni a tranzakciókat, felhasználókat, termékeket...stb., mindent ami megjelenik az alkalmazásban

Az admin felületen lehetőség van egyszerű push üzenetek (értesítések) vagy e-mailek küldésére, automatizálására - időzítésére (pl. reklámok, akciók esetén), továbbá jelentések vagy kiértékelések készítésére, a felhasználók és tranzakciók kezelésére.

A leadott rendelésekről (a weboldalon és az applikáción keresztül is) a kezelők és a felhasználók is egyidejűleg értesítést kapnak, illetve egyéb információkkal is bővíthető az üzenet, mint például elkészült az étel, vagy kiszállítás alatt van. A beépített értékelő modul segítségével a felhasználók értékelhetik, megoszthatják másokkal a szolgáltatást és ajánlhatják ismerőseiknek vagy barátaiknak.

Ez a fajta alkalmazás természetesen nem csak éttermek esetén használható, gyorséttermek, kávézók, pizzázók, hamburgerezők, salátabárok...stb., vagy bármilyen házhozszállítást nyújtó szolgáltató esetén.

Nézzünk egy egyszerűsített folyamatot a főbb funkcionalitással:

 • A felhasználó letölti és telepíti az applikációt
 • Regisztrációval vagy anélkül (ún. vendégként) kosárba helyezi a kiválasztott ételt és italt
 • Fizethet készpénzzel, bankkártyával vagy szépkártyával
 • Kérheti személyes átvételre, vagy házhozszállítással
 • A rendelése beérkezik az étterem adminisztrációs felületére, mely hangjelzéssel riaszt
 • A konyha felveszi a rendelést, erről a felhasználó azonnali értesítést kap, elindul egy visszaszámláló
 • Amint elkészült a rendelés, - kiszállítás esetén - a futárnak jelez az app, hogy felveheti azt
 • Amennyiben több rendelés is elkészült, a rendszer automatikusan optimális sorrendbe rendezi a címeket
 • A felhasználó újabb értesítést kap, amikor a futár elindul, valamint percre pontos érkezési időt számol a rendszer
 • A futár érkezése előtt, közvetlenül értesítést küld a rendszer a felhasználónak
 • A futár átadja a rendelést, majd folytatja az útját
 • Az éttermi adminisztációs felület automatikusan teljesítettnek módosítja a rendelést
 • A felhasználónak automatikusan elektronikus számlát állít ki és email-ben kiküldi azt

Mennyibe kerül és mennyi időt vesz igénybe?

Egy éttermi applikációt nettó 4.000.000 forinttól elkészítünk Android, iOS és Huawei rendszerekre. Határidőt tekintve érdemes a nyers fejlesztési időt 50-80 munkanappal számolni.

Pontos árat természetesen akkor tudunk mondani, miután megismerjük és áttanulmányozzuk a projektet. Kétféle formában lehetséges ez: az egyik, amikor a Megrendelő részletes (akár szakmai) specifikációt biztosít az ötletéről és erre 2-3 munkanapon belül pontos árat és határidőt tudunk kalkulálni. A másik lehetőség, amikor még nincs dokumentációja az elképzeléséről, csak vázlatokban, képmetszéseken vagy gondolatokban létezik a terv. Ezesetben lehetőséget biztosítunk egy funkcionális IT specifikáció készítésére, amit titoktartási nyilatkozat mellett, rövid határidőre és kedvező áron ajánlunk. További információk: IT specifikáció készítés.

Költség

Időigény

Stabilitás

Sebesség

Eszközlefedettség