Android alkalmazás fejlesztés
Android applikáció készítés

Mit kell tudni az Android alkalmazás fejlesztésről?

Android applikáció fejlesztés

Az Android a világon a legelterjettebb, egységes és nyílt forrású operációs rendszer, az eladott mobileszközök 87%-a Android rendszerrel működik.

A kedvezőbb Store-feltöltés követelményeknek és a szabad telepítéseknek köszönhetően a fejlesztés költsége is kedvezőbb a konkurensekétől. A szabad telepítések alatt azt értjük, hogy bármilyen külső eszközre (külső eszköz minden olyan eszköz, ami nem tartozik a fejlesztő cég regisztrált fejlesztő vagy teszteszközeibe) történő Android applikáció telepítése akár egy szimpla .apk fájl másolással is engedélyezett, tehát ha szeretnénk kikerülni a Google Play publikálást és ennek fejlesztési költségeit, akkor így is kérhetjük az Android alkalmazás lefejlesztését.

Ez esetben csak egy .apk fájlt adunk át a Megrendelőnek, aki egyszerű fájlként átmásolhatja, majd szabadon telepítheti pl. a cég dolgozóinak eszközeire, megspórolva ezzel a Store feltöltéssel járó egyéb fejlesztési költségeket.

Az android alkalmazás fejlesztés optimális választás azoknak, akiknek nincs megfelelő kezdő tőkéje mindkét platformra fejlesztetni, de mégis szeretné kipróbálni az applikáció közösségi és marketing erejét. Egy Android alkalmazás fejlesztéssel lefedheti az okostelefon felhasználók 87%-át, különösen Európában, ahol ez a százalék jóval magasabb, mint világviszonylatban nézve.

Mennyibe kerül és mennyi idő a fejlesztés?

A költségeket tekintve egy Android alkalmazás elkészítési költsége és határideje 25-30%-al kedvezőbb lehet a többi ismert platformhoz képest. Egy egyszerű Android applikációt már nettó 3.000.000 forinttól Store feltöltéssel együtt elkészítünk. Pontos árat természetesen akkor tudunk mondani, miután megismerjük és áttanulmányozzuk a projektet. Kétféle formában lehetséges ez: az egyik, amikor a Megrendelő részletes (akár szakmai) specifikációt biztosít az ötletéről és erre 2-3 munkanapon belül pontos árat és határidőt tudunk kalkulálni. A másik lehetőség, amikor még nincs dokumentációja az elképzeléséről, csak vázlatokban, képmetszéseken vagy gondolatokban létezik a terv. Ez esetben lehetőséget biztosítunk egy funkcionális IT specifikáció készítésére, amit titoktartási nyilatkozat mellett, rövid határidőre és kedvező áron ajánlunk.

Költség

Időigény

Stabilitás

Sebesség

Eszközlefedettség