A nyári szezon kellős közepén mi sem lehetne izgalmasabb téma, mint az utazás, és annak a lebonyolítása. Aki utazási irodával indul nyaralni, annak mi sem egyszerűbb, mint rajtuk keresztül intézni az adott helyszínen a fakultatív programokat. De mi van azokkal, akik saját maguk vásárolnak repjegyet, foglalnak szállást és menedzselik az egész nyaralást? Aki kirándulásokat szervez, annak ők lehetnek a potenciális ügyfelei.

Rengeteg program- és kirándulástervező applikáció létezik, amelyek többsége ingyen letölthető és számtalan lehetőséget kínálnak. Elegendő beírni az úti célt, kiválasztani a legszimpatikusabb programot, majd lefoglalni azt.

Első a biztonság

Az appot mindenképpen érdemes ellenőrizni, mert bár a Google Play és az App Store is komolyan veszi az átvizsgálást és a szabályokat, tudjuk, hogy akadnak csaló alkalmazások, még ha rövid ideig is működnek.

Miért érdemes ilyen appot választani?

  • Transzparencia: Egyértelmű, hogy ki a szervező, így kevesebb az esély a csalásokra.
  • Biztonságos fizetés: A fizetés az appon keresztül történik, így biztosak lehetünk abban, hogy hová kerül a pénz.
  • Minden visszakövethető: Ha a szervező nem jelenik meg a megbeszélt időpontban vagy lemondja a programot, bizonyítani tudod, hogy te fizettél érte.
  • Értékelések: A korábbi vásárlói visszajelzések segítenek eldönteni, hogy milyen programot válassz. Ráadásul a legtöbb app népszerűség vagy pontozás alapján is sorba tudja rendezni az ajánlatokat.
  • Bő választék: A legtöbb helyszínen sok a hasonló program, de ennek köszönhetően a saját szempontjaid alapján tudsz dönteni közülük (pl. ár, időpontok, népszerűség, időtartam stb).

Íme a négy legnépszerűbb app:

Airbnb

Az Airbnb autentikus élményeket kínál, amelyeket helyi házigazdák vezetnek. A felhasználók különféle programokra jelentkezhetnek, mint például gasztronómiai túrák, művészeti workshopok, kalandtúrák és kulturális programok. Az app lehetőséget biztosít arra, hogy részletes leírásokat és értékeléseket olvassunk az egyes élményekről, és könnyen foglalhassunk.

Egyik fontos előnye, hogy ugyanezen az appon szállást is lehet foglalni, ezért megspórolhatunk egy app letöltést. 

Google Play: 4.6 | App Store: 4.8 

GetYourGuide

A GetYourGuide szintén egy globális platform, amely túrákat, látványosságokat és különféle aktivitásokat kínál. A GetYourGuide app felhasználóbarát felülete biztosítja, hogy könnyen megtaláljuk és lefoglaljuk a kívánt programot. Az értékelések és vélemények alapján tájékozódhatunk a kínált szolgáltatások minőségéről, és az app integrált térképe segítségével könnyen megtalálhatjuk a találkozási pontokat és helyszíneket.

Google Play: 4.7 |  App Store: 4.9 

Tripadvisor

A Tripadvisor jól ismert platform az utazók körében. Az appon számos túrát és programot lehet tervezni és foglalni. Az app széles körű információt nyújt a különböző látványosságokról, túrákról és helyi látványosságokról. A felhasználók böngészhetnek az értékelések és vélemények között, hogy megalapozott döntést hozhassanak.

További előnye, hogy az alkalmazás személyre szabott ajánlásokat is nyújt az egyéni preferenciák alapján. Emellett egy integrált közösségi fórumot biztosít, ahol az utazók megoszthatják tapasztalataikat és kérdéseket tehetnek fel, ezáltal segítve másokat a kirándulásaik megtervezésében.

Google Play: 4.3 | App Store: 4.8 

Booking.com

Bár a Booking.com elsősorban szállásfoglalásra specializálódott, az appon belül jelentős szerepet kapnak a helyi kirándulások is. Az utazók különféle programok és látványosságok között böngészhetnek, és azonnal foglalhatnak az applikáción keresztül. Az app felhasználói felülete könnyen navigálható, és részletes leírásokat, képeket és felhasználói értékeléseket kínál az egyes programokról. Az integrált térkép és útvonaltervező funkciók segítenek a programok helyszíneinek megtalálásában, valamint az utazásuk optimalizálásában. A Booking nemcsak szálláshelyet, hanem teljes körű utazási élményt szeretne kínálni.

Google Play: 4.6 | App Store: 4.8

 

A fenti appok nagyon hasonlóképpen működnek, mindegyik felhasználóbarát és az egyszerűségre, valamint az élményre fókuszál. Mégis mindnek van egy olyan előnye, ami megkülönbözteti a többitől. Amennyiben te is szeretnél appot fejleszteni, és esetleg hasonló témakörben gondolkodsz, keress minket bizalommal.

 

Kép forrása: Image by wayhomestudio on Freepik